10 tipů, jak pečovat o svou pokožku v teplých letních měsících

Léto je v plném proudu a vy přemýšlíte, jak zkrášlit svou pleť, uvolnit tělo a celkově o sebe více pečovat? Připravili jsme pro vás 10 tipů, jak pečovat o své tělo svému tělo a pokožku v teplých letních měsících. Věnujte trochu péče vašemu tělu a uvidíte výsledky. Pokožka vám poděkuje. 

Tip č. 1: Dostatečně pijte

Jestli nemáte vůbec čas na to, abyste se o svou pleť denně starali, abyste chodili do posilovny a pravidelně cvičili, něco pro své tělo přece jen můžete udělat. A nebude vás to vůbec nic stát. Zvyšte příjem tekutin. V létě byte měli vypít minimálně dva a půl, raději tři, litry vody.

Tip č. 2: Hydratujte pokožku

Jak hydratovat pleť? K hydrataci pleti se používá lehké sérum. Nanášejte jej na pleť každý den, i pod makeup. Můžete použít také pleťové masky, které pleti dodají potřebné živiny, vyčistí jí a dopřejí ji skvělý proces regenerace. Obličej pravidelně masírujte, aplikujte na něj krémy, pečujte o něj. Večer můžete pod krém nanést hydratační ampulku z kyseliny hyaluronové. Ta váže vodu v pokožce.

Tip č. 3: Mazat byste se měli i na cestu do práce

Není tajemstvím, že byste měli v létě používat opalovací krémy a měli byste se mazat, i když jdete ven jenom na chvilku. Opalovací krémy používejte také na obličej a na dekolt. Prevencí, používáním opalovacího krému, zamezíte možnému vzniku nehezkých skvrn na obličeji i krku. Na obličej byste měli používat speciální krém tomu určený. Zakoupíte ho například v lékárnách, ve vybraných drogeriích, v obchodech s BIO kosmetikou.

Tip č. 4: Opalujte se střídmě

Každý z nás by chtěl být krásně opálený, ale je to vůbec zdravé? Opalujte se s rozmyslem, používejte krémy s vyšším UV faktorem, dejte pozor na oči. Pokožka kolem očí je citlivá. Ochrana před UV zářením je důležitá nejen z důvodu zamezení vzniku pigmentových skvrn, ale také jako prevence před výskytem melanomu.

Tip č. 5: Pečujte o své rty

I o rty byste měli v létě pečovat. Kupte si jelení lůj s UV faktorem a pravidelně si rty natírejte. Rty rychle vysychají, praskají a je potřeba o ně speciálně pečovat. Neobsahují totiž mazové žlázy a jsou náchylné na popraskání při změně počasí, ať je léto nebo zima.

Tip č. 6: Vyzkoušejte kokosový peeling

Na léto se perfektně hodí kokosový peeling, který zjemní pleť. Peeling šetrně odstraní suché pleťové buňky, po aplikaci bude pokožka jemná, hebká a vláčná. Zároveň pokožku vyživí a prokrví.

Tip č. 7: Dopřejte si masáž

Hýčkejte se. V létě si můžete dopřát příjemnou masáž, například kokosovým olejem, který je velmi příjemný, krásně voní a pokožka po masáži bude hebká, vláčná a vyživená. Kokosový olej se hodí na citlivou i atopickou pokožku. Vybrat si tu pravou masáž je docela umění, protože každému z nás vyhovuje něco jiného. Na čem tedy záleží? Podstatné je, jak se cítíme, jaké máme rádi oleje, vůně a styl masáže. V masérském salonu vám jistě poradí a doporučí vám pro vás tu nejvhodnější masáž.

Tip č. 8: Jak bojovat s celulitidou

Celulitida je strašákem žen i mužů. Jestli se právě chystáte do plavek a trápí vás pomerančová kůže, není nikdy pozdě začít s ní něco dělat. Věděli jste, že správným a pravidelným masírováním pokožky v problematických partiích se postupně můžete celulitidy zbavit? Pomerančová kůže vzniká z důvodu nahromadění škodlivin v těle. Poruší se kolagenní vlákna a jejich narušení způsobí porušení pružnosti kůže a ztrátu kvality kůže. Celulitidu můžete vyjma masírování postiženého místa upravit také změnou skladby jídelníčku. Měli byste odstranit éčka, dochucovadla, omezit příjem cukru a soli. Ty organizmus zpomalují a zavodňují. Z jídelníčku by měl zmizet alkohol, káva, tuky a výrobky z bílé mouky. Dejte si raději tvaroh, vejce, ovoce a zeleninu. Ty podpoří tvorbu kolagenu a pomáhají zpevnit buňky. Měli byste přidat pohyb – běh, chůzi, plavání, cvičení. Pravidelný pitný režim je samozřejmostí.

Tip č. 9: Chcete více cvičit? Najděte si trenéra

Jestli se chystáte pravidelně a více cvičit, abyste vypadali dobře, najměte si osobního trenéra. Pomůže vám vypilovat techniku, nastaví vám cvičební plán. Dokáže vás motivovat. 

Tip č. 10: Užijte si kosmetiku a masáž 

Rádi byste se nechali hýčkat, ale služby kosmetického salonu si nemůžete dovolit? Nejste sami. Můžete využít volné chvíle s kamarádkou, přítelem a rodinou. Masku na obličej můžete udělat z potravin, co máte v lednici. Pokud toužíte po profesionální péči, vybírejte něco šetrného s hydratací. Ideální pro lepší výsledky je chodit na kosmetiku pravidelně 1x za 4-6 týdnů. 

zdroj: https://www.domelie.cz/blog/10-tipu-pecovat-sve-telo-pokozku-teplych-letnich-mesicich/